Előfizetői tartalom

Ennek könnyen durva vége lehet!

Portfolio
Hatalmas napon belüli mozgások, a csúcshoz képest jelentős esés, megnövekedett volatilitás - ez jellemzi most a részvénypiacokat, aminek láttán jogosan merülhet fel a kérdés, hogy vajon ez is csak átmeneti korrekció, vagy esetleg egy medve piac kezdete. Több tényező is abba az irányba mutat, hogy akár ebből egy tartós eső trend is kialakulhat, ha viszont tényleg medve piac köszönt be, az a múltbeli tapasztalatok alapján 10 hónapig is eltarthat és összességében egy S&P 500 indexben 30 százalék feletti esést is eredményezhet.

Nagy a csapkodás a tőzsdékenAz utóbbi két hétben igen heves mozgásokat láthattunk a világ tőzsdéin, a Dow Jones indexben 7 egymást követő napon is 100 pont feletti elmozdulás volt megfigyelhető. Az S&P 500-nál múlt hét hétfőn pedig a legnagyobb napon belüli fordulatot láthattuk a Lehman-csőd óta, aminek következtében az index 10 százalékkal került lejjebb a csúcshoz képest....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés