Előfizetői tartalom

Norvégiából kapott hátszelet az OMV

Portfolio
Közzétette az OMV a negyedéves beszámolóját szokásos módon megelőző rövid riportját, melyből kiderül, hogy a meghatározónak számító kutatás-termelés alapvetően jól teljesített: társaság kitermelése a líbiai problémák ellenére növekedni tudott, és az olajárak is szépen emelkedtek. A finomításban a releváns árrések többnyire emelkedtek, a petrolkémia is jól teljesített, ahogy a kiskereskedelem is.

Kutatás-termelésA negyedév során az OMV kitermelése 1 százalékkal emelkedett, napi 307 ezer hordóra, annak ellenére, hogy Jemenben április óta leállt a kitermelés, és Líbiában is szünetel a kihozatal biztonsági okok miatt. A kitermelés növekedése elsősorban Norvégiának volt köszönhető, a hatalmas északi-tengeri felvásárlást követően megszerzett Gudrun mező kitermelése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés