Előfizetői tartalom

Boeing: egy jó hír és egy rossz hír

Portfolio
A vártnál jobb negyedéves számokkal örvendeztette meg a befektetőket a Boeing ma közzétett gyorsjelentésével: a várt 1,37 dollárral szemben 1,62 dolláros egy részvényre jutó eredményt könyvelt el. Viszont a menedzsment csökkentette az idei évre vonatkozó várakozásait. Ennek ellenére emelkedik az árfolyam a nyitás előtti kereskedésben. A gyorsjelentés főbb pontjai: az utasszállító-üzletág biztosította a növekedést a Boeingnél, a védelmi divízió bevételei csökkennek a második negyedévben 11%-kal nőtt a repülőgépgyártó bevétele az előző év azonos negyedévéhez képest a profit viszont 44%-kal zuhant a tanker-projekttel összefüggő költségek megugrása miatt a menedzsment megerősítette az idei évre vonatkozó várakozásait, viszont profitprognózisán rontott.

Jól fogynak az utasszállítókKétszámjegyű bevételnövekedésről számolt be a Boeing ma, a piacok nyitása előtt közzétett gyorsjelentésében. 11%-kal nőtt az amerikai repülőgépgyártó bevétele az előző év azonos időszakához viszonyítva, amivel az elemzői várakozásokat is kismértékben meghaladta. 197 darab utasszállító repülőgépet szállított le a Boeing a negyedévben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés