Előfizetői tartalom

A Lehman-csőd óta nem volt ilyen

Portfolio
A Bank of America Merrill Lynch szokásos havi felmérése szerint a világ vezető alapkezelői jelenleg annyi készpénzt tartanak portfólióikban, amire a Lehman csődje óta nem volt példa, miután a kínai részvénypiaci összeomlás, valamint a görög események okozta bizonytalanság erőteljesen visszavetette a kockázatvállalási hajlandóságot.

Bebújtak a bunkerbe az alapkezelőkA Bank of America Merrill Lynch globális alapkezelői felmérésében 149 portfólió kezelő vett részt, melyet július 2-9 között készítettek. A válaszadóknál az átlagos készpénz arány 5,5 százalék volt a portfóliókban, ami 2008 decembere óta a legmagasabb érték. 2008-ban a valaha volt legnagyobb pénzügyi sokk rázta meg a világot, szeptemberben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés