Előfizetői tartalom

Csak azért, mert egyenesen megy, nincs elsőbbsége!

Hámor Iván
Szinte minden nap lehet azzal szembesülni, hogy nagyon sok járművezetőben - a kerékpárostól a napi munkavégzésként e tevékenységet végző "profikig" bezárólag - fel sem merül a KRESZ egyik legalapvetőbb, az elsőbbség eldöntésére irányuló szabályozásának a létezése sem. Nevezetesen a jobbkéz-szabályról van szó, amit nagyon sokan úgy hagynak figyelmen kívül, hogy közben észre sem veszik, mekkorát hibáztak. Pont akkorát, mintha a piros jelzés ellenére hajtanának át egy kereszteződésen.

A közúti közlekedés géperejű járművekkel történő megvalósulása óta szükség van egy szabályrendszerre, melyet minden résztvevő ismer, elismer, és ennek megfelelően cselekszik. Talán nincs is még egy olyan globális szabályrendszer, melyet ennyi ember ismer, és amely ennyire kompatibilis a Föld bármely pontján. Ez nem más, mint a KRESZ, melyben vannak olyan pontok, melyek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés