Előfizetői tartalom

De miért nem Iván? - Alfa Romeo Giulia

Hámor Iván
Különös módon időzítette az FCA (Fiat Chrysler Automotive) az egyik legpatinásabb márkájának megmentőjeként is aposztrofálható új, felső-középkategóriás modelljének világpremierjét. Június 24-e ugyanis a márka születésnapja, 2015-ben a 105. Ennek a napnak - európai idő szerinti - késői óráján rántották le szó szerint a leplet a 159-es utódjáról, ami nem igazán meglepő módon a Giulia nevet kapta. Ha már június 24-e (Szent Iván napja), akkor igazán nevezhetnék Ivánnak is, és akkor az sem vetne fel identitási kérdést, hogy egy autó hogyan lehet egyszerre Rómeó és Júlia is.

Az A.L.F.A. (a betűszó az 'Anonima Lombarda Fabbrica Automobili', azaz a lombardiai automobil-gyártó részvénytársaság) vállalatot 1910. június 24-én alapították. 105 évvel később, 2015. június 24-én új fejezetet nyílt az újra és újra meglepetésekkel készülő márka történetében: bemutatkozott legújabb modelljük, egy hamisítatlan kiáltvány, amelyben összpontosul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés