Előfizetői tartalom

Ekkora dobásra rég nem volt példa Kínában

Portfolio
Rég volt akkor dobás a kínai részvénypiacon, mint amilyenre az állami tulajdonban lévő Guotai Junan Securities készül. Az ország harmadik legnagyobb brókercége ugyanis közel 5 milliárd dollárt vonna be részvénykibocsátás segítségével. Az időzítés nem véletlen, a kínai részvénypiac elképesztő formában volt az elmúlt hónapokban.

Kína harmadik legnagyobb brókercége (a nettó eredménye alapján), a Guotai Junan Securities kedden bejelentette, hogy 30,1 milliárd jüan (4,85 milliárd dollár) értékben kíván részvényt kibocsátani. 2010 óta nem volt ekkora IPO a kínai részvénypiacon, akkor az Agricultural Bank of Chinaban lehetett részesedést vásárolni. A brókercég prospektusa szerint 1,52 milliárd részvényt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés