Előfizetői tartalom

Balhé a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség ülésén

MTI
Oroszország megtagadta a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) éves jelentésének aláírását, mivel a dokumentum Ukrajnában lévő atomerőműként hivatkozott egy nukleáris létesítményre, amely a Krím félszigeten fekvő Szevasztopol közelében található - közölte hétfőn két diplomata a NAÜ kormányzótanácsának negyedéves ülését követően.

A diplomaták hozzátették, Ukrajna tiltakozását fejezte ki az orosz lépés miatt, és legalább nyolc másik ország kijelentette, nem hajlandóak elfogadni Moszkva álláspontját. A Kreml tavaly márciusban csatolta Oroszországhoz a Krím félszigetet, azonban a legtöbb ország nem ismeri el az orosz fennhatóságot a térség felett. Az állami tulajdonban lévő ukrán EnergoAtom vállalat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés