Előfizetői tartalom

Mégis, mennyi pénze van a Wizz Airnek?

A tőzsdei bevezetés óta valósággal dúskál a készpénzben a Wizz Air, első ránézésre a légitársaságok között kiemelkedő a vállalat likviditása, a nettó készpénzállomány a kapitalizáció 11 százalékát teszi ki, alig van hitele a vállalatnak. De csak első ránézésre ilyen jó a helyzet, ha mérlegen kívüli tételekkel is számolunk, akkor már más a leányzó fekvése.

Nagyot dobott a Wizz Air készpénzállományán a februári részvénykibocsátás, az IPO-ból közel 140 millió euró folyt be, ráadásul a tavalyi pénzügyi évben a 174 millió eurós működési cash-flow is duzzasztotta a készpénzállományt, így idén március végére már 449 millió euró volt a társaság készpénzállománya.A nagyra duzzadt készpénzállomány mellett a szállítók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés