Előfizetői tartalom

Pozitív meglepetés az OMV-től

Portfolio
Ma reggel tette közzé az idei első negyedévre vonatkozó részletes eredmény beszámolóját az osztrák OMV, mely az elemzői várakozások fényében összességében kedvezően alakult, a főbb profit sorokon a társaság pozitív meglepetéssel tudott szolgálni. A folyamatok hasonlóan alakultak itt is, mint a MOL-nál: a kutatás-termelésben jelentősen csökkent a profit, a finomítás viszont felrobbant.

Jobb lett a vártnálAz OMV idei első negyedéves számai kedvezően alakultak az elemzői várakozásokkal összevetve, a társaság a tisztított üzemi eredmény tekintetében 7, a tisztított nettó profit esetében pedig mintegy 20 százalékkal múlták felül a Reuters konszenzusában szereplő értékeket. Az egyes szegmenseket tekintve a kutatás-termelés volt az egyetlen, mely enyhén alulmúlta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés