Előfizetői tartalom

Van itt minden, mint a búcsúba - De lehet fantázia a Rábában

Portfolio
Hozott hideget és meleget is a Rába első negyedéves jelentése. A cég árbevétele jelentősen növekedett a járműüzletág robbanásszerű fejlődésének köszönhetően, a futómű üzletág viszont gyengén teljesített. Utóbbit a kihívásokkal teli nemzetközi környezettel magyarázza a vállalat, vagyis az exportpiacokon több tényező együttes hatására visszaesett a kereslet. A készpénztermelési hatékonyságot mutató EBITDA és az EBITDA-szint is csökkent, ahogy az üzemi eredmény is. Pozitív viszont, hogy jelentősen tudta csökkenteni a vállalat a fix költségeit, az elmúlt évtized legalacsonyabb nettó hitelállományát érte el és a kedvező devizahatásnak köszönhetően nyereséggel zárta az első negyedévet.

A Rába árbevétele az első negyedévben közel 14 milliárd forintot ért el, ami 17,6 százalékos növekedést jelentett. Az árbevétel növekedését az erőteljes belföldi értékesítés (+77%) segítette, aminek a motorját a járműüzletág jármű-értékesítése jelentette. Az export piacok teljesítményéhez negatív módon járult hozzá a FÁK esetében a jelentős rubel gyengülés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés