Előfizetői tartalom

Harmadával csökkenhetett a Telekom profitja

Portfolio
Tovább emelkedhettek a Magyar Telekom bevételei az idei első negyedévben, ezzel párhuzamosan részben a költségcsökkentéseknek köszönhetően az operatív eredmény is nőhetett, derül ki a Portfolio által gyűjtött elemzői konszenzusból. A profit viszont közel harmadával eshetett vissza, ezt az amortizációs költségek megugrása okozhatta.

10 elemű elemzői konszenzusunk alapján a Magyar Telekom árbevétele az egy évvel korábbi 151,9 milliárd forintról 2,1 százalékkal 155,1 milliárd forintra emelkedhetett. A vezetékes bevételek további visszaesését a mobilszolgáltatásokból és az energia kiskereskedelemből származó bevételek több, mint kompenzálhatták. Az EBITDA az árbevétel emelkedésének és a végrehajtott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés