Előfizetői tartalom

A finomítás segíthette az OMV-t

Portfolio
Összességében felemás lehetett az idei első negyedév az OMV-nél, a kutatás-termelés üzletág a csökkenő olajárak és az alacsonyabb kitermelés miatt gyengélkedhetett, míg a finomítás a látványosan kitáguló marginok miatt remekelhetett. A finomítás-kereskedelem azonban az OMV eredményeinek meglehetősen kis részét adja csak, a cég tevékenysége kevésbé jól kiegyensúlyozott, mint a MOL-é.

Az alábbiakban az egyes szegmensekre ható legfontosabb tényezőket összegeztük, melyek a negyedév teljesítményét befolyásolták.Kutatás-termelésAz OMV kitermelése 5 százalékkal, napi 303 ezer hordóra csökkent a negyedévben, részben a norvég Gudrun mező nagyjából egy hónapos, technikai okok miatt történt leállása, valamint a líbiai kiesések miatt. A volumenhatások mellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés