Előfizetői tartalom

Miért mennek külföldre a vérbeli magyar sikersztorik?

Portfolio
A pénzügyi informatikai cégek helyzete nem túl rózsás Magyarországon: nehezen jutnak forráshoz, külföldi versenytársaikkal szemben pedig kevés támogatást kapnak -vélekedtek a szakemberek Pénzügyi IT 2015 konferenciánk harmadik panelbeszélgetésén, amelyen Kóka János (Cellum), Vinnai Balázs (MiSys), Szegő Vilmos (Proyet), Blummer Tamás (Bits of Proof) vett részt.

A pénzügyi informatikai cégek nem kapnak egykönnyen banki hitelt, hiszen nincsenek ennek fedezetéül szolgáló hagyományos eszközeik, ezért a finanszírozási kérdések különösen fontosak náluk. Az alacsony kamatkörnyezet miatt rengeteg pénz van a piacon, sok a felvásárlás, de a magyar piac befektetési keretei korlátozottak, néhány millió dollár felett már külföldön kell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés