Előfizetői tartalom

A Siemenst koppintja a Philips

Portfolio
Már tavaly szeptemberben hallani lehetett arról, hogy a Siemens után a Philips is leválasztaná világítástechnikai üzletágát. A holland vállalat most azt is bejelentette, hogy valószínűleg a következő év első felében tőzsdére vinne egy kisebbségi részesedést. Az elmúlt hónapokban sorra érkeznek a hasonló bejelentések, a leválasztások mellett többen a gyorsabb növekedéssel érvelnek.

Jövőre jöhet az IPOTőzsdére vinné a Philips a világítástechnikai üzletágát, miután egyre erősebb a nyomás a társaság menedzsmentjén, hogy egyszerűsítse a vállalat igen sokrétű tevékenységét. A döntést támogatók szerint a rendkívüli összetett és bonyolult szervezeti struktúra visszaveti a növekedést. A Philips tervei szerint az IPO-ra valamikor a következő év...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés