Előfizetői tartalom

Nagyot hajrázott a Rába

Portfolio
A Rába erős negyedik negyedéves számokkal gyógyította a korábbi negyedév okozta sebeket. Az erőteljes belföldi értékesítés ugyanis ellensúlyozni tudta az exportpiacokon tapasztalható jelentős visszaesést, ami elsősorban az Egyesült Államokban és a FÁK-országokban volt szembetűnő a legfontosabb üzletág esetében. A cég fix jellegű költségeinek sikeres csökkentés pedig az üzemi eredmény jelentős növekedését eredményezte. A teljes évet figyelembe véve viszont el kell mondani, hogy az árbevételt leszámítva az összes fontos soron visszaesés következett be. Igaz, ez részben bázishatással magyarázható (2013 nagyon erős év volt).

A Rába nagyot hajrázott a negyedik negyedévben, ennek köszönhetően több mint 14 milliárd forintos árbevételt értek el. Ez szerepet játszott abban, hogy a cégcsoport (a rendkívül gyenge harmadik negyedév után) forgalombővüléssel (+0,9%) zárta végül az évet. Az árbevétel növekedését az erőteljes belföldi értékesítés (+47,5%) segítette, aminek a motorját a járműüzletágnál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés