Előfizetői tartalom

Erre még nem volt példa! - Könnyen romba dőlhet Európa

Portfolio
Igen fontos esemény lesz napok múlva Görögországban, hiszen előrehozott választásokra kerül sor, melyen az eddigi közvélemény-kutatási eredmények alapján a szélsőbaloldal arathat győzelmet. Ez azért érdekes, mert ők újra szeretnék tárgyalni a görög adósság feltételeit. A Morgan Stanley szerint a választások után leginkább az a valószínű, hogy a görögök az euróövezetben maradnak, ez pedig hosszú távon pozitív a görög a részvényeknek. Rövid távon viszont a politikai bizonytalanság miatt továbbra nagy lehet a volatilitás, érdemes kerülni ebben az időben a bankpapírokat. Az európai részvénypiac szempontjából is igen lényeges, hogy hogyan alakulnak a görög események, hiszen a részvénykockázati prémiumok december óta történt megugrása nagy részben a görög kockázatokkal magyarázható. Az említett alapforgatókönyv bekövetkezésekor az MSCI Europe index fair értéke a mostaninál 5 százalékkal magasabb lehet.

Közeleg a görög választás Görögországban január 25-én előrehozott választásokat tartanak, miután harmadjára sem sikerült elnököt választani. A legutóbbi közvélemény-kutatások is azt mutatják, hogy a voksolás győztese a szélsőbaloldal lehet, aki újra akarja tárgyalni a hitelezőkkel a görög adósság feltételeit. A mostani görög politikai változásoknak látszólag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés