Előfizetői tartalom

Brüsszel betart a magyar Audinak

Portfolio
Az Audi 40 milliárd forintos állami támogatását fel kell függeszteni - írja a HVG. A lépésre azért van szükség, mert a magyar kormány korábban sokkal kisebb állami támogatásról értesítette Brüsszelt. A 2011-es kormánydöntés után Matolcsy György (az akkori nemzetgazdasági miniszter) csupán 11,2 milliárd forintos támogatásról beszélt, holott sokkal nagyobb összegről volt szó valójában. Ez pedig szemet szúrt Brüsszelnek is, aki az ügyet besorolta a be nem jelentett támogatási ügyek közé.

Fel kell függeszteni az Audi győri autógyárának bővítéséhez adott magyar állami támogatást. Erre az után van szükség, hogy Brüsszel július elején vizsgálatot kezdeményezett annak megállapítására, hogy minden a szabályoknak megfelelően történt-e. Ugyanis szemet szúrt nekik, hogy a korábban közölt összeghez képest majdnem négyszer annyival támogatja a kormány a német...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés