Előfizetői tartalom

Halovány optimizmus az európai tőzsdéken

Portfolio
Enyhe pluszban nyitottak ma a nyugat-európai részvényindexek, a francia és a brit index is 0,3 százalékkal került feljebb. Ázsiában is többségében pozitív irányú elmozdulásokat láthattunk, így nem meglepő az óvatos optimizmus a mai, rövidített kereskedésben. A budapesti tőzsdén ma már nincs kereskedés, ahogy a meghatározónak számító Frankfurtban sem.

Tegnap a nyugat-európai tőzsdék jelentősebb mínuszban zártak, az irányadó indexek 1-1,5 százalékot veszítettek értékükből. Igazán lényeges, piacmozgató hírek nem érkeztek, így mindez talán az év vége előtti pozíciózárásokkal volt magyarázható: a befektetők úgy gondolhatták, ezzel csökkenthető annak a kockázata, hogy esetlegesen rossz hírek érkeznek éppen akkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés