Előfizetői tartalom

Megindult az orosz földgáz Ukrajna felé - Újabb szankciók jöhetnek? (2.)

MTI
|
Portfolio
Oroszország újraindította kedden a hat hónapja szünetelő földgáz-szállítást Ukrajna felé. Eközben egyes országok arra kérték az EU-t, tisztázza Moszkvával a Déli Áramlat jövőjét. Orbán Viktor szerint stratégiai hiba egy európai észak-déli gázvezeték hiánya, lengyel kollégája pedig újabb szankciókat szorgalmazott Oroszország ellen a visegrádi négyek találkozóján.

A Déli Áramlat gázvezeték által érintett uniós tagállamok arra kérik az Európai Bizottságot, hogy miután egyelőre nem hivatalos a bejelentés, hogy a gázvezeték nem épül meg, tisztázza Moszkvával a kialakult helyzetet - derül ki a hét ország és a bizottság kedden közzétett közös közleményéből. A nyilatkozatot érintett államként Ausztria, Bulgária, Horvátország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés