FONTOS Amerikai elnökválasztás: váratlan fordulat a versenyben, bejöhet a demokraták számítása
 
Előfizetői tartalom

Figyelmeztető jelek - Itt már beütött a válság!

Portfolio
Az olajár esése az energiaszektoron belül különösen érzékenyen érinti a szolgáltató cégeket, melyek bevételei nagyban függnek a komplex technológiák kitermelésben való használatától. Az olajár esése miatt mind a palaolaj-kitermelés, mind a mélytengeri szeizmikus mérések iránti kereslet visszaszorulhat, ami az olajárak esése mellett alaposan elapaszthatja a szektor bevételeit. Az első figyelmeztető jelek mér megérkeztek: egy norvég cég felfüggesztette osztalékát, az ágazat legnagyobb szereplője, az amerikai Schlumberger pedig csökkenti mélytengeri méréseket végző flottáját, és hajóin közel 1 milliárd dolláros leírást hajt végre.

Beütött a válság az olajipari szolgáltatóknál Az olajár esése igen érzékenyen érinti az olajipari szolgáltató cégeket, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a legnagyobb szereplőnek, a Shlumbergernek a legutóbbi bejelentése: a társaság lecsökkenti a tengeri szeizmikus méréseket végző flottájának méretét, valamint a hajók értékén 800 millió dolláros egyszeri leírást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés