Előfizetői tartalom

Bécsre figyeljünk a héten! (Quaestor)

Portfolio
November 27-én tárgyalóasztalhoz ülnek a kőolaj-exportáló országok, hogy döntsenek a kitermelés esetleges csökkentéséről. A szaúdi olajminiszter szerint összehangolt cselekvés lenne szükséges, vagyis az OPEC termelésének csökkentése mit sem ér, ha az OPEC-en kívülálló olajtermelők nem redukálják a termelésüket (pl. Norvégia, Oroszország, Mexikó).

A globális olajkereslet idén 5 éve nem látott alacsony ütemben bővült (napi 92,4 millió hordó körül alakult). Amerika a palaolaj kitermelésének felpörgetésével mára már szinte önellátóvá vált, jövőre kitermelése 12%-kal is nőhet, 1970 óta nem látott szintre az EIA becslései szerint. Az OPEC-országok napi 30 millió hordónyi olajat termelnek. Nyár közepe óta kb. 30%-ot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés