Előfizetői tartalom

Bejelzett a mutató - Fusson ki merre lát!

Portfolio
A naponta új csúcsra kapaszkodó részvényárak láttán egyre többen tehetik fel a kérdést, hogy mikor jön a régóta várt trendforduló. Az amerikai kötvény és részvénypiaci folyamatokat vizsgálva a tőzsdei összeomlás már a láthatáron van, a bóvli vállalati kötvények hozamfelára ugyanis nyár óta emelkedik. Az utóbbi közel 20 évben a kötvény és részvénypiacok divergenciája igen jól előrejelezte a tőzsdei trendfordulókat, így nem árt most a fokozott óvatosság.

Vészjósló képet fest a kötvénypiac Jó néhány indikátor van, amit a befektetők kiemelt figyelemmel szemlélnek, mivel azt várják tőlük, hogy jól előrejelzik a részvénypiacokon a nagyobb fordulópontokat, trendváltásokat (technikai indikátorok, hozamgörbe meredekség, relatív értékeltségi mutatók, szentiment indikátorok, stb). Mindezek mellett érdemes lehet még egy tényezőre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés