Előfizetői tartalom

Itt a magyarázat! - Ezért szárnyalnak a tőzsdék

Portfolio
Meglehetősen jól teljesít az amerikai részvénypiac, ami mögött továbbra is az egyik fő hajtóerő a vállalatok által végrehajtott saját részvény vásárlások. A cégek a jelentős tőzsdei áremelkedés ellenére úgy vélik, jó befektetési lehetőség papírjaik felvásárlása, mely a vállalat profittermelésének növekedése mellett is képes arra, hogy az egy részvényre jutó eredményeket növelje. Az idei év az előrejelzések szerint meglehetősen erős lesz a részvény visszavásárlási aktivitás tekintetében, az árfolyamok és az értékeltségi szintek további emelkedésével azonban már lassulás jöhet a jövőben.

A Standard & Poor's szerint az idei harmadik negyedévben az amerikai vállalatok összességében 155 milliárd dollár értékben hajtottak végre saját részvény vásárlásokat, az utóbbi négy negyedévben pedig 560 milliárd dollárt költöttek el erre a célra, ami a 2008-2009-es pénzügyi válság óta a legmagasabb érték - írja a Financial Times. A Goldman Sachs becslései szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés