Előfizetői tartalom

Összeomlott a Rába

Portfolio
Igencsak nehéz értékesítési környezettel szembesült az idei harmadik negyedévben a Rába, a mezőgazdasági gépek és az európai teherautók piacán is jelentős volt a visszaesés, ez alól a Rába sem tudta kivonni magát. Különösen fájdalmas, hogy a Rába szempontjából kulcsfontosságú Futómű szegmens is szenved, ez nem csak a csoportszintű bevételekre, de az alacsony kapacitáskihasználtságon keresztül a vállalat profitabilitására is rányomta a bélyegét. Persze a jelentős visszaesést bázishatással is lehetne magyarázni (2013 nagyon erős volt), a bevételek és a marzsok romlása a magas bázistól eltekintve is ijesztő. Ciklikus a biznisz, a jó évek után most jöhet a lejtmenet.

Jelentősen csökkenő export- és hazai bevételről számolt be a Rába. Összességében negatívan hatott a rubel jelentős gyengülése, a nagyteljesíményű mezőgazdasági gépek globális piacának alacsony aktivitása, és a csökkenő értékesítési trend az európai tehergépjármű piacon Az árbevétel 36 százalékkal 7,03 milliárd forintra (ilyen alacsony árbevételre csak jóval...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés