Előfizetői tartalom

A látszat csal - A budapesti tőzsdei bevezetésnek nincs alternatívája

Katona Zsolt , BÉT
"Racionális érv nem nagyon van a budapesti IPO mellett" - szólt a hangzatos alcím az egyik üzleti magazin pár hónappal korábbi cikkében, ami a magyar hátterű fapados légitársaság tervezett tőzsdére lépéséről szólt. Valójában a helyzet éppen fordítva van - egy magyar cég számára a legracionálisabb döntés csak egy budapesti listázás lehet. Ezzel a véleménnyel a kérdéssel talán leginkább érintett szereplők, a befektetők is egyetértenek, és ennek ellenkezőjét sem a számok, sem a magyar cégek eddigi külföldi kalandozásai nem tudták bizonyítani.

Sok kelet-európai vállalat abban a hitben él, hogy jobban jár, ha Londonban, vagy Varsóban vezeti be a részvényét, mintha a saját hazai tőzsdéjét választja. Ennek hátterében az az illúzió áll, hogy ezeken a piacokon nagyobb forgalom, likviditás és jobb árazás érhető el, mint Budapesten, hiszen pusztán a piaci statisztikákat nézve Varsóban, de különösen Londonban lényegesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés