Előfizetői tartalom

Maradhat a turbulencia a piacokon (QUAESTOR)

Portfolio
A növekedéssel kapcsolatos aggodalmak, mint láthattuk a múlt héten, erőteljes turbulenciákat okoztak a pénzpiacokon. A befektetők kiemelten figyelik a jegybankok reakciót, közeleg a Fed kamatdöntő ülése is. A héten az Egyesült Államokból az inflációs számokat (szerda) és a lakáspiaci adatokat (kedd, péntek) érdemes figyelni. Míg idehaza rövidebb hét elé nézünk, az uniós vezetők a hét második felében kétnapos tanácskozást tartanak, a gazdasági kilátásokról és az energiapolitikáról. Az eurózóna kiemelt adatai a csütörtöki ágazati mutatók lesznek. Kínában kedden a harmadik negyedéves GDP-adat emelhető ki. A héten Kanadában és Törökországban tartanak kamatdöntő üléseket.

A múlt héten tapasztalt erőteljes zuhanás után kérdés, hogy talpra tudnak-e állni az amerikai részvényindexek. Egyfajta támaszt jelenthetnek a héten a vállalati gyorsjelentések, amennyiben jól alakulnak, számos cég teszi közzé ugyanis harmadik negyedéves számait: a Dow Jones 30 komponense közül 12, az S&P 500 indexet alkotó vállalatok közül pedig 128 cég negyedéves teljesítményét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés