Előfizetői tartalom

Túl sokat esett az olaj?

Portfolio
Egyesek arra számítanak már, hogy lassan véget érhet az olaj árfolyamának esése, legalábbis részben erre lehet következtetni abból, hogy a tegnapi amerikai kereskedésben több olajkapcsolt részvény 7 százalék feletti emelkedést produkált. Elképzelhető, hogy a jelenlegi árszinteken egyes befektetők már értéket látnak a részvényekben, persze nem szabad elfejteni, hogy közép távon több fundamentális tényező is az olaj árának további esését valószínűsíti.

Az energiaszektor az idei évben meglehetősen gyenge teljesítményt mutatott, az S&P 1500 szektorok között az olaj és gázipar mintegy 20 százalékkal értékelődött le, míg az olajipari szolgáltatókat tömörítő alindex 17 százalék körüli veszteséget halmozott fel. Ez persze nem volt véletlen, hiszen a Brent olaj árfolyama év eleje óta 24 százalékot zuhant, és mostanra többéves...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés