Előfizetői tartalom

Nagy halra pályázik a MOL? (2.)

Portfolio
A MOL jelezte, újrakezdené a tárgyalásokat a német közszolgáltató RWE-vel olajipari egységének (DEA) esetleges megvásárlásáról, amennyiben a cég oroszoknak való tervezett eladása mégsem valósul meg - számolt be a Reuters. Korábban írtunk már róla, hogy a MOL is a cégre pályázók között volt, végül az RWE úgy döntött, Mikhail Fridman orosz milliárdos vezette befektetői csoport lesz a befutó.

A MOL szóvivője a hírügynökségnek jelezte, mindig is vonzónak látták a szóban forgó eszközt, és a vállalat továbbra is nyitott arra, hogy újrakezdje a tárgyalásokat. Mint ismeretes az RWE márciusban állapodott meg az orosz milliárdos, Mikhail Fridman vezette befektetői csoportnak (L1 Energy), 5,1 milliárd euróért. Az RWE már egy évvel ezelőtt jelezte, hogy értékesíteni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés