Előfizetői tartalom

Sokba kerül valakinek a mobilforradalom (2.)

Portfolio
Jól alakulnak az Intel eladásai, még soha nem értékesített ennyi processzort a társaság, és a vezetőség a kilátásokkal kapcsolatban is optimista. A cég a vártnál jobb negyedéves eredményről számolt be kedden, piaczárást követően, viszont a mobil divíziója egyre nagyobb veszteségeket termel. A gyorsjelentés főbb pontjai: A globális számítógép-piac stabilizálódásáról számolt be harmadik negyedéves gyorsjelentésében kedd este az Intel A világ legnagyobb chipgyártójának árbevétele az egy évvel korábbihoz képest 8 százalékkal 14,6 milliárd dollárra emelkedett a harmadik negyedévben, az elemzői várakozások átlaga ennél alacsonyabb, 14,44 milliárd dollár volt A nettó profit 3,32 milliárd dollár volt (részvényenként 66 cent), jóval magasabb, mint az egy évvel korábbi 2,95 milliárd dollár (részvényenként 58 cent). Az elemzői várakozások átlaga 65 cent volt Kezdenek kifizetődni a cég erőfeszítései a táblagépek piacán, már a második legnagyobb processzor-értékesítő a szektorban az Apple után A befektetők bíztak a jó negyedéves számokban, a vártnál jobb gyorsjelentés megjelenése után, piaczárást követően további 2 százalékos pluszban is állt az árfolyam.

Nem okozott csalódást az Intel A vártnál minimálisan jobb harmadik negyedéves számokat tett közzé tegnap az Intel, ezzel megkezdve a technológia szektorban is a jelentési szezont. A bevétel és az eredmények szintjén is 1-2%-kal teljesítette felül a Reuters elemzői konszenzusát a társaság.Az Intel növekedését az segítette a negyedévben, hogy a személyi számítógépek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés