Előfizetői tartalom

Ezeket a részvényeket szó szerint kivégezték

Portfolio
Eddig sem voltak jó formában a kispapírok, a múlt heti esés pedig csak betette a kaput, a Russell 2000 index új idei mélypontot ütött és így már alacsonyabban van, mint az év elején. A korábbi csúcshoz képest mutatkozó esés már 13 százalékos az amerikai részvénypiac ezen szegmensénél, így elméletben nincs már messze a medve piac. A befektetőkben felmerülhet a kérdés, hogy érdemes-e már venni ezeket a papírokat, az értékeltség ezt egyelőre nem támasztja alá egyértelműen. A magasabb kockázatok mellett a kispapírok magasabb hozamlehetőséggel is kecsegtetnek, amit a hosszú távon gondolkodó befektetőknek nem szabad elfelejteni: 2000 óta a Russell 2000 index látványosan felülteljesítette az S&P 500-at.

Büntetik a kispapírokat Arról korábban több alkalommal is beszámoltunk, hogy az idei évben a kispapírok meglehetősen gyengén teljesítenek Amerikában, az S&P 500-hoz képest a Russell 2000 index tavasz óta látványosan alulteljesít.Ez a múlt heti tőzsdei eséssel csak fokozódott, a befektetők a lejtmenet közepette két kézzel szórták a magasabb kockázatot képviselő kispapírokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés