Előfizetői tartalom

Illegális állami támogatást kaphatott az Amazon

Portfolio
Nagy lendülettel lép fel az Európai Bizottság az amerikai cégek adóelkerülési praktikái ellen, az Apple után az Amazont is célba vette. Az amerikai internetes kereskedelmi céget azzal vádolja, hogy 10 éve illegális állami támogatásokat kap európai tevékenységei után. Nemrég az Apple ügyében hasonlóan döntött a Bizottság, bár azt még nem tudni, hogy milyen büntetést szab ki.

Az Apple után az Amazon is az Európai Bizottság fókuszába került az adózási gyakorlata miatt. A Financial Times értesülései szerint vizsgálatot indított az amerikai e-kereskedelmi óriással szemben, hogy Luxemburgtól illegális állami támogatásokat kapott, 2003 óta. Ennek köszönhetően az Amazon európai tevékenységein kevesebb mint 1%-os adókulcsot fizetett. Ha az Európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés