Előfizetői tartalom

Most megütheti a bokáját az Apple

Portfolio
Akár milliárd eurós nagyságrendű büntetéssel is szembesülhet a héten az Apple, amikor az Európai Bizottság közzéteszi a vizsgálatának részleteit a cég adófizetési gyakorlatával kapcsolatban. Brüsszel akár úgy is dönthet, hogy az elmúlt húsz évben illegálisan került el adót Írországban az amerikai technológiai óriás - írja a Financial Times.

A nagy amerikai technológiai vállalatok adófizetési gyakorlata már régóta szálka az európai kormányok szemében. Az Európai Bizottság a héten teszi közzé az Apple-lel kapcsolatos vizsgálatának részleteit. Akár az is előfordulhat, hogy arra a következtetésre jutnak, miszerint az elmúlt két évtizedben az iPhone gyártója illegálisan kerülte el az adófizetést Írországban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés