Előfizetői tartalom

Rég nem látott szinten az olajár - Örülhetnek az autósok

Portfolio
Kereslet oldali tényezők miatt rég nem látott szintre, 100 dollár alá esett a Brent árfolyama a héten. A finomított dolláros termékárak ennek megfelelően szintén estek, azonban a forint dollárral szembeni gyengülése ennek a hazai autósok számára kedvező hatását részben ellensúlyozta. Így a hétfői döntés során a MOL csupán 2 forintos árcsökkentésről dönthet a benzin és a dízel esetén is.

Több mint 1 éves mélypontra, 100 dollár alá esett a héten a Brent árfolyama annak ellenére, hogy több régióban továbbra is feszült a helyzet. A fekete arany árának esésében kereslet oldali tényezők játszották a főszerepet. Az IEA legfrissebb prognózisa szerint idén és jövőre is csökkenhet a globális kereslet.A finomított termékek dollárban mért jegyzésárai szintén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés