Előfizetői tartalom

Van egy tőzsde, amelyik csak emelkedik, és emelkedik

Portfolio
Az elmúlt öt és fél évben közel 400 százalékkal emelkedett Sri Lanka irányadó indexének értéke, sőt idén is 17 százalékkal került feljebb. A több éves mélyponton levő hozamok miatt a tőke folyamatosan áramlik a részvénypiac felé, és a kilátások is biztatóak. Elemzők szerint az utóbbi években hihetetlen tempóban bővülő gazdaság, a következő években is roboghat.

Évek óta rendkívüli teljesítményt nyújt Sri Lanka meghatározó tőzsdeindexe, a CSE All Share Index, melynek értéke 2009. eleje óta közel az ötszörösére emelkedett, míg az S&P 500-nak "csupán" a duplázás jött össze. Ha csak az idei teljesítményeket nézzük, a távol-keleti benchmark szintén látványosan felülteljesíti nyugati társát a maga több mint 17 százalékos erősödésével.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés