Előfizetői tartalom

Lefeleződött az OMV profitja

Portfolio
Ma reggel publikálta az idei második negyedévre vonatkozó eredményeit az osztrák olajipari vállalat, az OMV, az eredmények összességében felemás képet festettek az elemzői várakozások fényében. Az mindenképpen kedvezőtlen pont, hogy a meghatározónak számító kutatás-termelés üzemi szintű teljesítménye 10%-kal maradt el a várakozásoktól. A részvények nem reagáltak érdemben az eredményekre, a gyenge negyedévre ugyanis az előzetesen közzétett beszámolóból már következtetni lehetett, a menedzsment pedig nem változtatott előrejelzésein.

Meglehetősen gyengén alakult az idei második negyedév az OMV-nél, a társaság egyszeri tételektől és készletátértékeléstől megtisztított üzemi eredménye a bázisidőszakhoz képest lefeleződött, és egyúttal elmaradt az elemzői várakozások átlagától is, közel 10%-kal. Ugyancsak fájópont, hogy a fajsúlyosnak számító kutatás-termelés tisztított üzemi eredménye 11%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés