Előfizetői tartalom

Köddé vált a Zynga felhasználóinak harmada

Portfolio
Nem jól sikerült a második negyedév a Zynga számára, a vállalat az előző év azonos időszakától és az elemzői konszenzustól is elmaradó bevételekről számolt be, sőt az aktív felhasználók száma mintegy harmadával esett egy év alatt. A menedzsment ráadásul borúsabban látja a 2014-es pénzügyi évet a korábbi prognózisához képest. A részvények árfolyama több százalékkal zuhan.

A Zynga második negyedéves gyorsjelentése szerint a virtuális termékek értékesítéséből befolyó összeg közel 7 százalékkal, 175 millió dollárra csökkent az előző év azonos időszakához képest, mely éppen csak az elemzők által prognosztizált sáv alsó határa. Az aktív felhasználók száma szintén óriásit esett: a második negyedév végén már "csak" 130 millióan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés