Előfizetői tartalom

Össztűz alatt a gáztárolók - Sok? Kevés? Elég lehet?

Portfolio
Az ukrán-orosz gázellátási feszültségek felerősödésével és elhúzódásával ismét előtérbe került a gáztárolók fontossága. Sok? Kevés? Elég lehet? A gáztárolás csak egy elem a gázellátás biztosításnak eszköztárában, így önmagában nem képes kezelni egy hosszabb gázválságot, de rövid távon annál erősebb szerephez juthat. Megnéztük, hogy állnak most az európai gáztárolók, illetve hogy ezek tükrében miként fest a hazai gáztárolás helyzete.

Az elmúlt hetekben ismét felértékelődni látszanak a gáztárolók Európában, miután június közepe óta az orosz földgázexport legfontosabb tranzitországa, Ukrajna, csak előrefizetés ellenében vásárolhat földgázt Oroszországtól. Az orosz-ukrán válság ezen frontja időzített bombaként ketyeg az európai gázellátás felett, mert a fűtési időszak beköszöntével könnyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés