Előfizetői tartalom

Nagyot hajráztak a tőzsdék - Mi jöhet ezután?

Portfolio
Az idei év első felében meglehetősen jól teljesítettek a részvénypiacok (az S&P 500 index 6%-kal került feljebb), így a befektetők joggal tehetik fel a kérdést, vajon milyen esélye van annak, hogy ez a második félévben is megismétlődjön. Mark Hulbert, a Marketwatch publicistája ezt igyekezett megvizsgálni, és arra a következtetésre jutott, hogy semmiféle érdemleges kapcsolat nem mutatható ki az első és a második féléves tőzsdei teljesítmények között. Vagyis hiába volt erős az első félév, ebből még semmit nem tudunk meg arra vonatkozóan, hogy milyen lehet a második.

Mi az esélye annak, hogy a részvénypiacok az év második felében is folytatják az első félévben látott remek teljesítményt? Legutóbbi cikkében ezt a kérdést járja körül Mark Hulbert. Az optimisták, a bika piacban hívők nyilvánvalóan jó, sőt, az első félévinél jobb teljesítményt várnak, különösen igaz lehet ez, ha a Dow Jones indexet vesszük alapul, mely mindössze...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés