Előfizetői tartalom

Ők terjesztették a rémhíreket a bolgár bankokról

MTI
Vádat emeltek hétfőn két bróker ellen a hatóságok Bulgáriában, akiket azzal gyanúsítanak, hogy rémhírek terjesztésével megpróbálták aláásni vezető bolgár bankok stabilitását, emiatt a betétesek múlt héten több mint 400 millió eurót (126 milliárd forint) vettek ki számláikról, és az Európai Bizottság beavatkozására is szükség volt a pánik lecsillapításához.

Az Európai Bizottság hétfőn közölte: 1,65 milliárd euró (510 milliárd forint) sürgősségi készenléti hitelkeretet nyit a bolgár kormány számára, amely biztosítja a "szükséges és arányos likviditást" ahhoz, hogy helyreálljon a bizalom Bulgáriában a bankok iránt. A bolgár rendőrség előző nap öt férfit tartóztatott le, akik feltehetően több száz sms-üzenetet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés