Előfizetői tartalom

Akinek 10 ezermilliárd forintnyi pénz sem elég

Portfolio
Az ír gyógyszeripari vállalat, a Shire pénteken jelentette be, hogy visszautasította az amerikai szektortárs AbbVie felvásárlási ajánlatát, mely a társaságot mintegy 46 milliárd dollárra értékelte volna - számolt be a New York Times. Ez nem az első eset, amikor gigászi felvásárlást utasítanak vissza a gyógyszeriparban, elég csak az AstraZeneca tervezett felvásárlására gondolni.

A chicagói székhelyű AbbVie pénteken jelentette be, hogy május elején megkörnyékezte a Shire nevű céget, de a cég igazgatósága kikosarazta, összességében háromszor, legutóbb épp május végén. Az AbbVie még tavaly jött létre, a társaság az Abbott Laboraties-ból vált ki. A Shire a vállalat felvásárlási ajánlatát ellenségesnek minősítette, és megjegyezte, az fundamentálisan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés