Előfizetői tartalom

Halászat a zavarosban

Portfolio
Tavaly nyár óta tartja izgalomban a befektetőket, hogy mi lesz a sorsa a MOL horvátországi leányának, az INA-nak, a kérdés megválaszolásához pedig most sem vagyunk közelebb, mint hónapokkal ezelőtt. Változatlanul záporoznak az üggyel kapcsolatos hírek, meg nem erősített lapértesülések, találgatások, így elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy kicsit visszatekintsünk és összeszedjük a temérdek információ közül azokat, melyek valóban komoly jelentőséggel bírtak és mérföldkőnek számítottak a történetben. A jövőt illetően a legfontosabb az lehet, hogy a felek mennyire tudják felgyorsítani a tárgyalásokat, ez ugyanis a MOL számára kritikus tényező (Sanader bűnösségének a legfelsőbb bíróságon való megállapítása mindenesetre nem azt sejteti, hogy sikerül majd gyorsan dűlőre jutni az INA hosszú távon történő irányításáról). Ez utóbbi érthető, hiszen a részvények az utóbbi másfél évben csúnyán alulteljesítettek.

Régóta bizonytalanságban tartja már a MOL befektetőit az INA sorsa körüli bizonytalanság, az ügy már régóta húzódik, és máig nem lehet tisztán látni, mi lehet a legvalószínűbb végkimenetel. A sajtóban változatlanul folyik a kommunikációs csata - elsősorban a horvátok részéről -, a sorozatosan érkező hírek tömkelegében legyen ember a talpán, aki el tud igazodni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés