Előfizetői tartalom

Kevesebbet ér az OMV az Erste szerint

Portfolio
Az idei év eleje óta látványosan alulteljesíti főbb szektortársait az OMV, mely az Erste szerint elsősorban a kedvezőtlen líbiai fejleményeknek, valamint a gyenge tavalyi negyedik negyedéves eredményeknek tudható be. Az Erste mindezek mellett is fenntartja vételi ajánlását a részvényekre vonatkozóan, célárát azonban a korábbi 43 euróról 39,5 euróra csökkentette.

Az OMV menedzsmentje a legutóbbi jelentést követően is megerősítette igen ambiciózus, 400 ezer hordós kitermelési várakozását, melyet 2016 végére terveznek elérni, miközben az idei évi előrejelzéseket Líbia miatt lejjebb hozták. Az Erste szerint 2016-ra csupán 360-370 ezer hordós napi kitermelés érhető el, részben Líbia, részben pedig a meglévő mezők természetes kitermelés-csökkenése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés