Előfizetői tartalom

Új csúcsokon járnak a tőzsdék, a forint az MNB-re vár (QUAESTOR)

Portfolio
Az európai választások végeredménye, illetve az ukrajnai helyzet alakulása határozhatja meg a tőzsdei hangulatot Európában az előttünk álló héten. Jelentős ingadozásoktól az újabb "rekordvadászatig" minden benne lehet a jelenlegi hangulatban. Az ukrán elnökválasztás eredménye kedvezőnek mondható ugyan, azonban az orosz szeparatistákkal szemben a konfliktus fokozódhat, illetve az eredménnyel kapcsolatos hivatalos orosz reakció sem ismert még. Az európai választások jóllehet az euró-szkeptikus pártok előretörését hozták, azonban a jelenlegi várakozások szerint a javuló gazdasági helyzet elvileg elveheti a populista pártok hangjának erejét.

Jelentős forgalmat nemigen várhatunk a következő héten, hétfőn az Egyesült Államok és Nagy-Britannia piacai is zárva tartanak. A német index kis lépésekkel ismét a 9810-es csúcs közelébe tudott érni. A csütörtöki egyházi ünnep miatt - annak ellenére, hogy a német tőzsdén lesz kereskedés - lehetséges, hogy több európai befektető kihasználja az alkalmat a hétvége megtoldására....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés