Előfizetői tartalom

Aggódhatunk: ismét élesedik az orosz-ukrán gázfegyver

Portfolio
Vlagyimir Putyin nyílt levelet intézett az európai országok kormányfőinek, amelyben arról tájékoztatta őket, hogy amennyiben Ukrajna nem rendezi az Oroszországgal szemben meglévő gáztartozását, akkor június 1-től Oroszország csak előrefizetés esetén szállít majd földgázt Ukrajna számára. Az ukránok készek rendezni a tartozást, amennyiben Moszkva visszaáll a korábbi alacsonyabb szállítási árra.

A Portfolio.hu-hoz is eljuttatott levélben Vlagyimir Putyin orosz elnök emlékeztette kollégáit, hogy áprilisban már javaslatot tett arra, hogy folytassanak konzultációkat az ukrán helyzet rendezésére, illetve hogy Ukrajna teljesíteni tudja az érvényes orosz-ukrán gázszállítási szerződésben foglalt kötelezettségeit. Putyin levelében úgy fogalmaz, hogy az azóta eltelt időszakban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés