Előfizetői tartalom

A tőzsde is segít a munkahelyteremtésben

Portfolio
Május 15-én tartott sajtótájékoztatót a BÉT a tavalyi eredményekkel és az idei célokkal kapcsolatban illetve a tőkepiacnak a szélesebb értelemben vett gazdaságra gyakorolt hatásáról. A nemzetközi tapasztalatok alapján a tőzsdei finanszírozás az egyéb finanszírozási alternatívákhoz képest jelentősebb szerepet vállal a munkahelyteremtésben illetve a gazdasági növekedés beindításában. A budapesti piacon idén a tőzsdei finanszírozás népszerűségének növekedésére számítanak, ami így a munkaerőpiac helyzetét is javíthatja.

Ez történt az utóbbi évben A BÉT-en az előző évben is az OTP volt a legkeresettebb papír, de 2012-höz képest részben köszönhetően a Richter-részvények felaprózásának a gyógyszercég helyzete is sokat javult. A brókercégek piacán az Erste dominanciája megtört, és hónapok óta a Concorde a legnagyobb brókercég. A tavaly bevezetett Xetra-rendszer célja a hazai piac...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés