Előfizetői tartalom

Felemás számok a MOL-tól

Gayer Attila, CFA
Ma hajnalban tette közzé az idei első negyedévre vonatkozó beszámolóját a MOL, mely az elemzői várakozások fényében összességében vegyes lett. Pozitívan értékelhető, hogy az iparágban kiemelten figyelt üzemi eredménymutatók alapján a társaság felül tudta teljesíteni a várakozásokat, ahogy az is, hogy a fajsúlyosnak számító kutatás-termelés hozni tudta a konszenzusban szereplő értéket. Csalódást okozott ugyanakkor a finomítás és a gáz szegmens várakozásoktól elmaradó teljesítménye. A jelentés főbb pontjai: a kutatás-termelés egyszeri tételek nélküli EBITDA-ja jelentősen csökkent, főként az alacsonyabb árak és a visszaeső kitermelési volumen következtében a finomítás továbbra is a kedvezőtlen külső környezet miatt szenved (nem tervezett leállások is voltak) a legújabb horvát szabályozói változások kiugró veszteséget okoztak az INA gázkereskedő cégénél... ... ami az FGSZ gyenge teljesítménye mellett lefelé húzta a gáz szegmens eredményeit a Baitex 49%-os részesedésének értékesítésén 10 milliárd feletti nyereséget könyvelt el a társaság növekvő veszteség pénzügyi soron a 12 havi gördülő egy részvényre jutó eredmény közel 4 éves mélypontra csökkent a nettó eladósodottság némileg emelkedett a jelentősen lecsökkent pénzállomány miatt.

Milyenek lettek a számok?. Ma hajnalban tette közzé az idei első negyedévre vonatkozó eredményeit a MOL, melyek az elemzői várakozások fényében összességében felemás képet festenek: az iparágban kiemelten figyelt, egyszeri tételektől és készletátértékeléstől megtisztított EBITDA 6%-kal múlta felül a konszenzusban szereplő értéket, a hasonló módon számolt üzemi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés