Előfizetői tartalom

Kapkodhatják a fejüket a befektetők a héten (QUAESTOR)

Portfolio
Bár hazánkban rövid lesz a hét, az Egyesült Államokban nem lesz megállás, felpörögnek az adatközlések. Közülük hármat kiemelnénk. Szerda délután érkezik az első negyedéves GDP, este pedig a Fed áprilisi kamatdöntő ülésének részleteit ismerhetjük meg. Péntek délután az átfogó áprilisi munkaerőpiaci jelentés mozgathatja meg alaposan a tőzsdéket és a devizapiacot. A héten fontos adatok érkeznek ugyan a lakáspiacról és az iparból is, ám ezekre a szokásosnál kisebb figyelem irányulhat.

A Fed minden bizonnyal újabb 10 milliárd dollárral szűkíti majd az eszközvásárlási programját, amelynek mérete így 55-ről 45 milliárd dollárra csökken, ugyanakkor a piac további iránymutatást vár a jegybanki alapkamat várható emelésével kapcsolatban. Yellen legutóbb megnyugtatta a befektetőket a felől, hogy az amerikai jegybank még jó ideig támogatni fogja a gazdaságot....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés