Előfizetői tartalom

Az ünnepek után jobb hangulatban folyhat a kereskedés (QUAESTOR)

Portfolio
Az amerikai gyorsjelentési szezon magasabb sebességfokozatba kapcsol a héten. Az S&P 500 index kosarába tartozó vállalatok közel egyharmada jelent. A piaci hangulatot a kedvező jelentések ismét pozitívan befolyásolhatják, az index továbbra is emelkedő trendben van. A várható eredménynövekedés 1,7% körül alakulhat ebben a negyedévben. Az érték a januárihoz képest (6,5%) lényegesen alacsonyabb, azonban a múlt heti 0,6%-hoz képest jobb. A néhány nagy kapitalizációjú vállalat (Microsoft, McDonald's) mellett, jelentős kínai kitettséggel rendelkezők is jelentenek (Apple, Qualcomm). Utóbbiak várható teljesítményét az IBM múlt heti számai beárnyékolják. A piac figyelmére fokozottan számíthat még a Facebook és a Netflix is, hiszen mindketten jelentenek a héten.

A német részvénypiac továbbra is az ukrán válság, illetve az erős euró miatt visszafogott, bár az energiafüggőségből adódóan csak az eddigiekhez hasonló, jelképes szankciókra számítunk Európa részéről Oroszországgal szemben. Az európai mozgásokat az autógyártók eredményei befolyásolhatják. Egyrészt Pekingben vasárnap óta tart a Pekingi Autószalon nyitóünnepsége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés