Előfizetői tartalom

Ősszel jöhet a nagy esés a tőzsdéken

Portfolio
Az utóbbi napokban láthatóan tűz alá kerültek a világ fontosabb részvénypiacai, különösen nagy esés volt megfigyelhető a technológiai és a biotech szektorban, ahol a befektetők a jelenlegi árazási szintek és profitnövekedési várakozások kapcsán már elbizonytalanodtak. Feltehetjük azonban a kérdést, hogy a közelmúltban megindult esés a régóta várt nagy tőzsdei korrekció kezdete-e, vagy az még csak későbbre várható. A Bank of America az utóbbi álláspontot képviseli, szerintük a bika piacok tipikusan nem ilyen magas készpénzállomány és alacsony eladósodottság mellett szoktak véget érni, mint ami jelenleg megfigyelhető.

Ez még nem a régóta várt korrekció A közelmúltban jelentősebb esés bontakozott ki a világ fontosabb részvénypiacain, a Bank of America Merrill Lynch vezető befektetési stratégája azonban az ügyfeleknek írt legutóbbi levelében figyelmeztetett, még nem a régóta várt nagy korrekciót látjuk, az csak később jön majd. A vállalati mérlegekben meglehetősen sok a készpénz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés